INTERAKTIVNI PLAKATI I ASTRONOMSKA SEKCIJA

Vreme je Male mature, doba kada se pozdravljamo sa osmacima. Učeći sa njima uočila sam da su uvek spremni da učestvuju u različitim vannastavnim aktivnostima, i da su im one zapravo najinteresantnije. Takav način učenja nije obavezujući, omogućava slobodu pri učenju i iskazivanje kreativnosti. Dovoljno je glasno razmišljati o idejama i učenici im već daju smisao, proširuju ih, istražuju. Zato su sekcije pravo mesto za očuvanje mašte. 

Ove godine su posebno aktivni na sekciji bili učenici odeljenja 8-B i 8-D naše škole. Odabrali su one aktivnosti koje su im najbliskije i u kojima mogu da iskažu svoje veštine.

Posebno zainteresovane za interaktivne plakate bile su devojčice odeljenja 8-D.  Interaktivni plakati su postali uobičajena pomoć pri učenju. Oni su našli primenu pri ponavljanju, uvežbavanju i sistematizovanju znanja. Organizovali smo i jedan otvoreni čas na kome smo ih prikazali i ostavili narednim generacijama ideju koju treba da nadograde.

Učenici odeljenja 8-B su se opredelili za astronomsku sekciju. Posmatrali su površinu Meseca, istraživali detalje o Sunčevom sistemu i prezentovali ta istraživanja. Izradili su modele raznih sazvežđa i planeta.

Ovogodišnji  osmaci su danas završili pisanje trećeg testa Završnog ispita. Sada im sledi iščekivanje konačnog broja bodova. Znam da su zabrinuti, te s toga želim da ih osnažim i ovim tekstom podsetim na dane u kojima  su voleli školu.
Sigurno je da su u mojoj učionici ostavili trag, i sigurno znaju za moje dobre želje dok ih ispraćam.

17. jun 2016. Autor , tema Nastava.